Saltar al contingut
ACTUALITAT / ARTICLE
8 de juny de 2022

El bo de lloguer jove es pot demanar a partir d’avui, 8 de juny

Per
Casanovas Assessors

És una realitat que els joves cada vegada s’emancipen més tard. Per un motiu clar, els sous no són els òptims i els preus dels arrendaments van a l’alça.

És per això que amb la finalitat de proporcionar ajuda als joves espanyols, el Govern ha aprovat el bo jove lloguer. Un ajut de 250 € al mes, que es pot percebre durant un màxim de 2 anys per fer front al pagament de la renda.

S'estima que uns 10.000 joves d'entre 18 i 35 anys se'n podran beneficiar, ja que es preveu que seran els que compliran amb els requisits de:

  • No sobrepassar uns ingressos superiors als 24.300 euros bruts anuals.
  • Estar empadronat a l'habitatge que es vulgui lligar a la prestació.
  • Que el preu del lloguer no superi els 900 euros mensuals.

L'Estat va aportar 29 milions d'euros per desenvolupar el programa de dos anys destinat a promoure l'emancipació dels joves. Tanmateix, la Generalitat creu que la Moncloa no ha donat prou marge per ajustar la convocatòria, que ha suposat una aportació de 250 euros per persona, independentment del cost del lloguer o dels ingressos. La mateixa situació també fa que l'únic factor que determina qui rep l'ajuda i qui no és l'ordre de les sol·licituds.

A més, està prevista la creació i el finançament d'una assegurança per així evitar els impagaments en els lloguers. D'aquesta manera es garantirà la renda del lloguer durant 12 mensualitats amb una quota que no podrà superar el 5% de la renda anual. Això suposarà una garantia tant per als llogaters com per als propietaris.

Desitja contactar-nos?
envelopephonemagnifiercross